17-годишният ученик от Професионалната гимназия по селско стопанство в Садово бе освободен под надзор на инспектор от Детска педагогическа стая

003_1487245005

Условна присъда постанови днес Районен съд – Асеновград  за Атанас Георгиев от Професионалната гимназия по селско стопанство в Садово, който нападна с кол учителя си по английски език. Докато тече двугодишният му изпитателен срок, той ще трябва да се подписва два пъти седмично. С проблемния младеж ще работи инспектор от Детска педагогическа стая.

Делото се гледа по съкратената процедура, тъй като ученикът призна изцяло фактите в обвинителния акт. Магистратите прецениха, че тъй като няма други противообществени прояви, следва да му бъде наложена пробация.

Припомняме, че на 19 септември 17-годишният младеж  е посегнал на преподавателя Антон Велков Садово и в резултат на ударите той е получил мозъчно сътресение. Според магистратите ученикът  е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си. Той е признат за виновен и за това, че се е опитал да нанасяне удари с ръце и на учителката си по география  в присъствието на ученици и учители. Отправял псувни и закани, грубо нарушаващи обществения ред.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд  Пловдив в 15-дневен срок.

Педагогическият съвет на училището наказа съучастника на Атанас – Емил Янев, с преместване от дневна в самостоятелна форма на обучение. Случаят на Атанас не бе разгледан от учителския колектив, който се събра на 27 септември, тъй като той бе задържан.