Условна присъда за Атанас, удрял с кол учителя си

17-годишният ученик от Професионалната гимназия по селско стопанство в Садово бе освободен под надзор на инспектор от Детска педагогическа стая

003_1487245005

Условна присъда постанови днес Районен съд – Асеновград  за Атанас Георгиев от Професионалната гимназия по селско стопанство в Садово, който нападна с кол учителя си по английски език. Докато тече двугодишният му изпитателен срок, той ще трябва да се подписва два пъти седмично. С проблемния младеж ще работи инспектор от Детска педагогическа стая.

Делото се гледа по съкратената процедура, тъй като ученикът призна изцяло фактите в обвинителния акт. Магистратите прецениха, че тъй като няма други противообществени прояви, следва да му бъде наложена пробация.

Припомняме, че на 19 септември 17-годишният младеж  е посегнал на преподавателя Антон Велков Садово и в резултат на ударите той е получил мозъчно сътресение. Според магистратите ученикът  е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си. Той е признат за виновен и за това, че се е опитал да нанасяне удари с ръце и на учителката си по география  в присъствието на ученици и учители. Отправял псувни и закани, грубо нарушаващи обществения ред.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд  Пловдив в 15-дневен срок.

Педагогическият съвет на училището наказа съучастника на Атанас – Емил Янев, с преместване от дневна в самостоятелна форма на обучение. Случаят на Атанас не бе разгледан от учителския колектив, който се събра на 27 септември, тъй като той бе задържан.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *