Как персоналните мобилни устройства могат да участват активно в учебния процес демонстрира Патрик Бърджис от Университета по приложни науки Дортен

Как персоналните мобилни устройства могат да участват активно в учебния процес. Това демонстрира днес Патрик Бърджис – преподавател в Университета по приложни науки Дортен, Нидерландия (AERES University of Applied Sciences). Той гостува в Университета по хранителни технологии за публична лекция „Определяне на стойността във веригата на предлагане на храни“. Бърджис помоли студентите да се регистрират в сайт, провери с викторина знанията им и базира лекцията си на неточните отговори. Студентите работиха от мобилните си телефони, а лекторът проследи решенията им на лаптопа си. С този ход Бърджис съумя да спечели аудиторията и я накара активно да влезе в диалог с него. Студенти и преподаватели дискутираха на английски език как се управлява веригата при предлагане на храни и напитки.

Срещата в УХТ откри Кийс Шипър, преподавател в същия холандски университет, който запозна присъстващите с възможностите за обучение в Университета по приложни науки. След това коментира законодателството и политиката на ЕС в областта на храните, засягайки основните търговски споразумения.

Двамата лектори са на посещение в УХТ по програма „Еразъм+” и в изпълнение на меморандума за двустранно сътрудничество между двете висши училища. Споразумението дава възможност на студентите от УХТ да получават двойни дипломи от България и Нидерландия. Двата университета работят по няколко научни проекта. На обучение в момента там е студентка от специалност „Технология на месото и млякото“, за която гостите отбелязаха, че се представя най-добре от всички чужденци.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.