Окичиха коледната елха в двора на СУ „Васил Левски“ с тенис ракети, гимнастически ленти и боксови ръкавици

Състезателката по художествена гимнастика Ванеса Емилова оглави класацията на най-добрите спортисти на Спортното училище за 2023 година. На свое заседание треньорският съвет при СУ „Васил Левски“ разгледа мотивираните предложения на спортните клубове за определяне на състезателите с най-значими постижения през отиващата си година. Великолепната десетка оформя календара на училището за 2024 г. Учениците ще бъдат наградени на патронния празник на училището догодина.

  1. Класацията стартира с върховото място за Ванеса Емилова, която е световна шампионка за девойки ансамбъл – многобой и отборно, в Румъния. Състезателката печели и второ място на финал отборно с топки, първо място на Европейско първенство топки и второ място на Европейско първенство многобой. Ванеса е израснала в семейство на спортисти и още от малка е „заразена“ с любовта към спорта. Към днешна дата е състезател от СКХГ „Тракия“ с треньор Нина Саръсакалова.
  2. Бояна Костадинова – вдигане на тежести

Като състезателка на СКВТ „Марица“ с личен треньор Борислав Налбантов, Бояна участва на Европейско първенство за кадети в Молдова, където печели първо място в изтласкване, второ място с изхвърляне и второ място в двубой. Костадинова  поставя и европейски рекорд за кадети до 15- години в категория до 45 килограма в движението изхвърляне.

  1. Виктор Костадинов – вдигане на тежести

Виктор заема трето място като бронзов медалист от Европейско първенство в Молдова по вдигане на тежести за кадети до 15 години, в категория 67 кг. завоюва бронзов медал в изтласкване, 4 място в изхвърляне и бронзов медал в двубоя. Треньор на Виктор е Иван Цанков, който е отдал живота си на този спорт, работил е дълги години в чужбина, но сега отново открива млади таланти на България.

  1. Есад Бозали – борба свободен стил

Състезателят на клуб по борба „Локомотив“-Пловдив с треньор Александър Грибков печели злато на Балкански игри в Тирана, също така участва и в Европейско първенство по свободна борба за момчета в Албания, Унгария.

  1. Александър Делчев – борба свободен стил

Александър Делчев, става златен медалист на Балкански игри в Тирана и печели седмо място на Европейско първенство по свободна борба за кадети в Унгария под ръководството на треньора си Александр Грибков от СКБ „Локомотив“.

  1. Виктория Коева, Маргарита Гунчева, Мария Габриела Миличевич, Ива Дудова, Йоана Докова – волейбол.

Великолепната петорка волейболистки заемат шестата позиция като бронзови медалисти от Балканските игри и класирани на осмо място на Световно първенство U20 с националния отбор на България. Треньор на отбора на ВК „Марица“ е Миглена Стрезова.

  1. Радослав Йотов – спортна гимнастика

Деветокласникът заема седма позиция, след като завоюва бронзов медал от Балканско първенство в Истанбул през септември 2023 година. Негов личен треньор е съименникът му Радослав Емилов.

  1. Радостина Ангелова – кану-каяк

Радостина е състезателка по кану -каяк, с треньор Нина Мекерешка към СККК „Тракия“. Тя се нарежда на почетното осмо място, след като успява да завоюва 11 място на Световно първенство по кану-каяк и шесто място  на Европейско първенство.

  1. Галин Продански – вдигане на тежести

Състезателят се класира на 4- място на Европейско първенство по вдигане на тежести за кадети до 15 години.

  1. Димитър Дончев– вдигане на тежести

Състезателят заема 5 място на Европейко първенство по вдигане на тежести в Молдова в дисциплините изхвърляне, изтласкване и двубой за кадети до 17 -години. Негов учител по спортна подготовка е Борислав Налбантов.

Директорът на СУ „Васил Левски“ – г-жа Ружка Генова, пожела краят на тази календарна година да съхрани всичко добро и да донесе на всеки още по-силен плам, за да се достигне върховете – спортни и житейски, воля, за да устои на предизвикателствата, сила, за да се реализират мечтите.

Празничен декември

Коледа влезе във всяка класна стая с оригинална украса, сътворена от отделните паралелки, но емблематична остава елхата до входа на училището, окичена не с какво да е, а с предмети – емблеми на различните спортове – боксови ръкавици, тенис ракети, гимнастически ленти, борцовки и топки.

В началото на месец декември светнаха и олимпийските кръгове, които красят двора до централния вход на училището. Като част от Олимпийското звено училището е дало 8 олимпийски медалисти.

Зрелостниците направиха коледна изненада, подарявайки на своите съученици и учители голяма елха.

„Най-важното е да споделим празничната вечер с близките си, но не по-малко важно е да донесем радост и на своите съученици и учители с коледния базар.“ С тези думи се обърнаха дванадесетокласниците към участниците в традиционната благотворителна инициатива. Артикулите са подредени във фоайето на едно от общежитията и всеки може да запази празничен сувенир през училищната фейсбук страница. Събраната сума ще бъде разпределена за подпомагане на избран от комисия зрелостник на Спортното училище и за инициативата „Българската Коледа“, провеждана под патронажа на президента на Република България. По време на базара ще бъдат наградени и победителите в множеството конкурси, които текат през месец декември в училището – за най добра коледна рисунка, литературен конкурс на тема „Моето коледно чудо“ и „Моето коледно желание“ в категории 5-7, 8-10 и 11-12 клас, както и за най-добре украсена класна стая.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.