Вузът обяви допълнителен прием по 14 специалности от приоритетни направления, в които приетите ще се обучават без такса

След второ класиране Пловдивският университет “Паисий Хилендарски” запълни 79,78% от общия акредитиран план. Това прави 2604 първокурсници по държавна поръчка. Записани са и 519 нови студенти в платена форма, съобщиха от ръководството на висшето училище.

Днес бяха обявени и резултатите от трето класиране, като срокът за записване е от 25 до 28 юли.

Припомняме, че ПУ обяви допълнителен прием в 46 специалности. Сред тях са 14 бакалавърски програми от приоритетните професионални направления, в които приетите по държавна поръчка ще се обучават с държавна субсидия без такси за целия период на следване. Това са Математика, Бизнес математика, Приложна математика, Медицинска химия, Химия, Химия с маркетинг, Химичен анализ и контрол на качеството, Химия и английски, Български и новогръцки език, Биология и химия, биология и английски език, Педагогика на обучението по музика. Документи за допълнителния прием се приемат до 28 юли 2023 г. в Университетския информационен център.

Новият випуск ще бъде попълнен окончателно през септември, когато предстоят редовните изпити по „Актьорско майсторство за драматичен театър” в три кръга на 13, 14 и 15 септември.