Седмокласничка от ОУ „Райна Княгиня” се класира на престижно място на приема за Американския колеж.  Изпитът в елитното столично средно училище е специфичен и различен от познатите в българската образователна система. Съдържа есе и тест от четири части: четене с разбиране, два раздела с математически задачи и един раздел с логически задачи. Тестът носи 80%, а есето – формира 20 на сто от оценката. За изпита не е необходимо владеене на английски, тъй като се провежда на български.

В последните години колежът приема по 160 ученици. Пловдивчанката Александра Ладжева се класира 25-та.

„Искрено съм благодарна на училището ми, защото винаги съм била стимулирана да се боря за целите си, да се уча от грешките си и да постигам много. То е моята опора и е част от успеха ми. Благодаря и на моите родителите, които винаги са ме вдъхновявали да следвам мечтите си”, въодушевена е от успеха си Александра.

14-годишното момиче признава, че пътят до голямата цел не е бил никак лек, но се научила да бъде по-силна. Вярва, че колежът ще бъде за нея ново начало за сбъдване на още по-големи цели.

Постижението на Алекс съвсем не е случайно, тя е сред най-изявените ученици на ОУ „Райна Княгиня”. Класирала се е на областен кръг на четири олимпиади – по математика, биология, химия и физика.

Миналата година печели училищното състезание ,,Лъвски скок”, а тази година остава на трето място. Организатор на  коледния базар за инициативата ,,Плюшено мече”. Със събраните средства за закупени книги, дрехи и играчки за децата от Комплекса за социални услуги „Олга Скобелева”.