Весели очила за малките онкоболни пациенти на УМБАЛ „Св. Георги” пък приготвя 2 б клас на ОУ „Кочо Честеменски”

Част от 7а край елхата

Седмокласници се отказаха да разменят коледни подаръци помежду си, а предпочетоха да съберат средства за Клиниката по педиатрия на УМБАЛ “Свети Георги”.

Коледа е светъл празник, но има ужасно много деца, които може би са тъжни на този ден, нека да им подарим надежда, разсъждават ученици от 7 а клас на ОУ “Кочо Честеменски” и поясняват, че всеки от тях ще дари колкото може.

За учениците от този клас е традиция да отделят средства за благотворителност или подаръци. Техни жестове са радвали децата от дом за временно настаняване на майки в риск, децата от Специално училище за ученици с увреден слух “Проф. Стоян Белинов”.

С особен ентусиазъм и желание чакат празника и децата от 2 б клас на ОУ “Кочо Честеменски“. И защото това е празник на добротата, радостта, мечтите, желанията и вярата в чудеса, второкласниците ще зарадват малките пациенти от онкологичното отделение на УМБАЛ “Св. Георги“ с подаръци. Те ще изработят и весели коледни очила, за да им дарят усмивка.

„За разлика от много участници в дарителски кампании, нашите ученици не търсят облага или слава. Те правят това, защото така го усещат в душите си. Ние сме горди, че заедно с техните семейства сме възпитали добри, милостиви и щедри деца”, казва старши учителят Светлана Лесинска.

На 22 декември е училищният коледен базар, на който малките добротворци ще подредят коледни картички и украшения за празника.

Коледни очила (1)