МОН ще финансира университетите, които искат да привлекат кандидат-студенти от българска народност, живеещи в чужбина

Министерството на образованието и науката предлага на Министерския съвет да приеме нова национална програма – „Популяризиране на българското висше образование и улесняване на достъпа за кандидатстване на лица от българска народност, живеещи в чужбина, за обучение в български висши училища“.

Програмата ще се изпълнява в рамките на 3 години, а общият ѝ бюджет е 2,5 млн. лв. Допустими бенефициенти са висшите и неделните училища. Новата национална програма е насочена към кандидат-студенти от България и чужбина, чуждестранни граждани и лица без българско гражданство, които са от българска народност и пребивават постоянно или обичайно на територията на друга държава, и граждани на Република Северна Македония.

В рамките на програмата се предвижда организиране и провеждане на най-малко 5 информационни кампании за популяризиране на българското висше образование в чужбина. За тази цел МОН ще наема зали за провеждане на информационните кампании, ще подпомага вузовете да наемат до 3 щанда на международни изложения, ще отпечатва рекламни материали на английски език. Просветното министерство се ангажира да предоставя рекламни материали на неделните училища за популяризиране на български университети.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.