Със спортна площадка за баскетбол, волейбол и фитнес с 3 уреда на открито разполагат от днес учениците от ОУ „Елин Пелин”. Лентата на новото съоръжение бе прерязана от директора Татяна Вангелова и кмета на район “Западен“ Димитър Колев. Площадката, която се намира в двора на училището, е изградена по общинската образователна програма. Общата стойност е 40 000 лева, като 10 на сто от сумата е осигурена от делегирания бюджет на училището.

Дебютното изпълнение направи второкласникът Антон Митев, който е изявен състезател по спортна гимнастика. Акробатичните му умения предизвикаха бурните аплодисменти на ученици и учители.

Новата площадка ще даде възможност на седмокласници от заниманията по интереси да тренират баскетбол след часовете.

„През 2021-ва училището навлиза в своята 90-та годишнина, така че децата и колегите напълно заслужават да работят и учат в осъвременена база. Надявам се да можем да реализираме още проекти, свързани с модернизацията на учебния процес. Продължаваме да въвеждаме иновации и да обменяме добри практики с училища от страната по националната програма”, каза директорът Татяна Вангелова.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.