SONY DSC

Обявяват единични бройки в част от специалностите в редовното обучение

Пловдивският филиал на Техническия университет започна прием на документи за 12  магистърски инженерни програми. Четири от тях са във Факултета по електроника и автоматика – „Компютърни системи и технологии“, „Дизайн и програмиране на електронни системи“, „ Автоматика, информационна и управляваща техника“ и „ Електротехника“. Останалите са във Факултета по машиностроене и уредостроене. Там кандидатите могат да избират между „Мехатроника“, „ Машиностроене и уредостроене“, „Машиностроителна техника и технологии“ „Транспортна техника и технологии“, „ Авиационна техника и технологии“, „Дизайн и печатни комуникации“ и  „Технологично предприемачество“, което може да се изучава и на английски език.

Магистърските програми са по държавна поръчка с продължителност една година. Учебните планове са съобразени с изискванията на бизнеса, залага се на надграждането на знания към бакалавърските специалности. Разписанието на учебните занятия дават възможност и за паралелна работа на обучаващите се магистри, уточняват от филиала. Могат да кандидатстват студенти, завършили бакалавърска степен както в Техническия университет, така и в други учебни заведения. Срокът за подаване на документи е 2. октомври.

Продължава приемането на документи за кандидатстване и в четирите задочни специалности на университета – „ Машиностроене и уредостроене“, „ Машиностроителна техника и технологии“ , „ Мехатроника“ и „ Автотранспортна техника“. Занятията са два пъти в годината по 3 пълни седмици, като за зимния семестър са през януари 2024 г., а за летния – през май. Срокът за кандидатстване е 29. Септември.

Пловдивският филиал продължава да приема документи на място и за попълване на единични места в специалностите редовно обучение.