120 ученици от цялата страна ще вземат участие в националния кръг на олимпиадата по български език и литература в Хисаря през уикенда. Те ще показват знания в четири възрастови групи – 7, 8-10, 11 и 12 клас.

Четирима ученици от Пловдив станаха лауреати на националния кръг на олимпиадата по български език и литература. За поредна година Пловдив имаше най-много класирани от областния кръг – 23. Домакин на олимпиадата бе СУ „Христо Смирненски“ – Хисаря.

Със званието „лауреат“ при 11-класниците бе удостоен Велислав Борисов от Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“. На първо място е Василена Петкова (63,67 точки), която също е от МГ.

Трима зрелостници получават лауреатско звание при 12-класниците. Това са Емил Манчев и Ива Ичевска от Езикова гимназия „Пловдив“ и Изел Хатърназ от Математическата гимназия. На първо място е Силвия Веселинова от ЕГ „Пловдив“ с 67,63 точки

Достойно се представиха и двамата седмокласниците от Пловдив. Дарина Ковачева от ОУ „Алеко Константинов“ получи 81 точки,  а Стела Желева от Математическата гимназия – 78,5.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.