„Как може спортната зала и басейнът на СУ „Любен Каравелов“ да са проектирани върху трафопост“, възмутен е кметът Здравко Димитров

Още 700 000 лева са необходими, за да бъде завършен ремонтът на двете детски градини по ОП „Региони в растеж“, стана ясно днес. Зам.-кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев уточни, че недостигът, който е заложен в новия бюджет, е  в размер на 450 000 лева за ДГ „Снежанка” и още 250 000 лева за ДГ „Перуника”.

„Това се дължи на пропуски в проектите. Някои от перата са забравени, когато са входирани проектите и това налага заделянето на още бюджетни средства за довършването на двете детски градини. Със СУ „Любен Каравелов” няма такъв проблем, но там трудностите дойдоха от трафопоста, чието събаряне не е заложено като финанси в количествено-стойностната сметка“, каза още Райчев.

Близо 6 месеца са продължили разговорите с EVN за събарянето, като дружеството е отказвало да поеме разноските. Предстои обявяване на обществената поръчка за реконструкция на втория училищен корпус на ул. „Марагидик“. До средата на следващия месец трябва да приключи процедурата, а до 50-60 дни да бъде избран изпълнител.

„Как може спортната зала и басейнът на СУ „Любен Каравелов“ да са проектирани върху трафопост, което бави с половин година довършването и го оскъпява. Това за мен са недопустими неща”, реагира днес кметът Здравко Димитров на откриването на обновената за 1,8 млн. лева училищна сграда по ОП „Региони в растеж”. Запитан кой е авторът на проекта, към когото отправя критики, той отказа да го назове.

Предстои да се провери и статутът на сградата на гърба на СУ „Любен Каравелов”. Здравко Димитров обясни, че преди два мандата мястото е било продадено с решение на тогавашния Общински съвет. В момента сградата не се ползва.

„Ще търсим собственика – ако няма намерение да я довършва, да вземем пак терена и училището ще получи столова“, каза кметът.  Вместо стол, при ремонта е оформена кетърингова зала, чието оборудване предстои, обясни директорът на училището Славка Щерева.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.