Десетокласничките избрали десен на великденски зайчета, за да зарадват малките пациенти

С нови спални комплекти зарадваха малките пациенти от Клиниката по педиатрия и генетични заболявания към УМБАЛ „Св. Георги” десетокласнички от Професионалната гимназия по облекло „Ана Май”. Момичетата от специалност ‘‘Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил“ изработили 20 броя чаршафи и калъфки за болничните легла, като избрали десен на великденски зайчета и кошнички с шарени яйца. Благотворителната инициатива е в рамките на училищния проект „Подари усмивка”, който ръководи инж.Ангелина Гюрова. Освен спалното бельо, учениците изненадали децата и с книги за болничната библиотека и с играчки.

Миналата година момичетата от гимназията по облекло зарадваха с дрешки за първа пролет и с покривки за хранене малчуганите от детската градина в Хитрино.

Благородният жест на гимназистите е в подкрепа на дейността на сдружение „Образование и здраве”, създадено от преподаватели от закритото вече болнично училище. Със съучениците си събират играчки и книги, а в часовете по моделиране и конструиране изработват чаршафи и калъфки

Д-р Иван Янков – педиатър, гастроентеролог и член на настоятелството на сдружението лично приел дарението и разказал на младежите за ежедневните занимания с малките пациенти, за нуждата от разнообразни занимания, които да отвличат мислите им от болестта.