Генералният консул на Република Турция Хюсеин Ергани бе първият гост на новия ректор проф. Пламен Моллов

Още през тази година лектори от турски висши училища ще влязат като гост-преподаватели в аудиториите на Университета по хранителни технологии. За това се договориха днес новият ректор на УХТ и генералният консул на Република Турция в Пловдив Хюсеин Ергани. Двамата обсъдиха още сътрудничеството по програма „Еразъм+” и мобилността не само на студенти, но и на преподаватели.

При първото си официално посещение за 2020 г. Ергани поздрави ректора за новата длъжност и обсъдиха възможностите за сътрудничество в сферата на висшето образование.

„Мандатната ми програма предвижда засилване на чуждоезиковото обучение, а също и на приема на студенти от чужбина, особено от Турция. Планираме да направим общи програми за обучение и мобилност с висши училища от Турция, разчитаме на съдействието на консула в това отношение“, заяви проф. Моллов. Той изтъкна, че за УХТ връзките с южната ни съседка са много важни.

По време на срещата бе обсъдено модернизирането и актуализирането на учебните планове на бакалавърски и магистърски програми, ориентирани към динамиката на  пазара на труда и изискванията на бизнеса.

1 КОМЕНТАР

Коментарите са затворени.