Министърът на образованието е сред шестимата претенденти за Innovation in Politics Awards

Министърът на образованието и научката Красимир Вълчев попадна сред финалистите за международните награди Innovation in Politics Awards 2019 (IPA). С традиционния приз се  отличават най-иновативните политически практики в цяла Европа.

Номинацията за Вълчев е за проекта „Иновативните училища: подобряване на качеството на образованието“. Инициативата на МОН е определена като находчива, която дава възможност на учениците  да подобрят своите образователни резултати, да засилят критичното мислене и креативност чрез иновативни образователни процеси.

Тази година България има рекорден брой от 7 финалисти. Проектите от страната са успели да впечатлят международното жури в конкурса, което се състои от 1067 граждани от всички европейски страни. Нашите финалисти ще се борят с 80-те избрани от цяла Европа.

Церемонията по награждаването 4-и декември в сърцето на политически Берлин – Spreebogen, където домакини на събитието ще бъдат Федералното канцлерство и лично канцлерът на Германия. A гостите ще бъдат посрещнати и приветствани от президента на страната и от кмета на Берлин.

Положителните политически практики, иновативни проекти и опит от цяла Европа ще бъдат обобщени в книжно издание, в което ще попаднат и българските проекти.