Братът и сестрата на момчето са ученици в гимназията. Рамо на каузата дава и НУ “Кл. Охридски”

Да подкрепят лечението на 10-годишния Живко Георгиев. Това е каузата на тазгодишния коледен базар на Математическата гимназия, в който ще се включат ученици и преподаватели.  Момчето се нуждае от операция в чужбина, заради тежка диагноза – ДЦП и Корпус калозум.

Неговите брат и сестра учат в 6 и 8 клас на гимназията и са пълни отличници. Майката Весела Георгиева е личен асистент на малкия ученик. Наскоро обаче върху семейството се стоварва поредната трагедия. Децата губят баща си, който не успява да се пребори с Ковид-19.

Базарът е разположен във фоайето на МГ и може да се посети от днес до 23 декември. Десетки дарители вече изпращат картички, сувенири и парични средства. В организацията участват и много родители, като целта е към каузата да бъдат привлечени колкото е възможно повече хора.

Базар за Живко подготвят също децата и учителите от НУ “Климент Охридски”.

Освен базар, талантите на МГ организират и концерт на 18 декември от 11. 30 часа на сцената пред общината. В него ще се включат изпълнителите на “Арт войс център”. По време на концерта ще се набират средства за операцията на детето, за да може да ходи самостоятелно, която трябва да се извърши във Виена в началото на 2022 г. От “Българската Коледа” Живко получава подкрепа за рехабилитация.

Банкова сметка: BG10UBBS88881000245399

BIC КОД: UBBSBGSF

Титуляр: Весела Живкова Георгиева

Телефон за връзка: 0888238861