Събраните средства ще отидат за сираци и ученици в неравностойно положение

img_1821

Деветокласници влязоха в ролята на коледари и наричаха за здраве, мир и късмет на благотворителния базар в Професионалната гимназия по туризъм

За поредна година училището остава вярно на традицията и приготвя истински кулинарни изкушения, достойни за телевизионните риалити формати, за да подкрепи сираците и учениците в неравностойно положение от гимназията. Бъдещите майстори готвачи и сладкари показаха истинско въображение и представиха традиционни ястия за трепазата на Бъдни вечер и Коледа. А съучениците им от специалност „Кетъринг” се погрижиха масите да изглеждат перфектно подредени, така че да им завидят професионалистите от фирмите в бранша.

img_1865

Базарът, съвсем естествено, се проведе в учебния ресторант, който посрещна и истинска коледарска дружина. Облечени в традиционни костюми, момчетата и момичетата от IX а клас наричаха и благославяха за здраве, любов и благоденствие. За да бъде атмосфера още по-празнична допринесоха танцьорите от училищната формация „Росна китка”.

За по-малко от час майсторски приготвените солени и сладки изделия бяха разпродадени, както и коледните сувенири, а всеки закупил получаваше като бонус коледен късмет.

Благотворителният базар бе открит от директора на гимназията Мариана Маджирова, която направи първата покупка – красиво опакована точена баница.