Кристина Тодорова се включва в дискусията на „Заедно в час” под тепетата след прожекцията на филма за децата от Долни Цибър

Класната на децата от популярния документален филм „Кеймридж” пристига утре в Пловдив за дискусия на тема равен достъп до качествено образование. Инициативата е на фондация „Заедно в час”, затова да се включат в дебата, освен Кристина Тодорова, са поканени и възпитаници на програмата за мотивиращи учители.

Срещата в Bee Bop Cafe ще започне в 18.30 часа с прожекция на документалната лента за децата от Долни Цибър. Филмът разказва за голямо село в Северозападна България, най-бедния регион на ЕС, в което 90 % от жителите са роми. Заради стремежа на местните към образование, селото се е сдобило с прозвището Ромски Кеймбридж. Добронамерено и шеговито озаглавен като едно от прочутите английски университетски градчета, лентата разкрива как образованието се е превърнало в основен смисъл и ценност на хората там. И лятото децата учат в училището по програми за възрастни. Учителите в него също са от ромски произход. Филмът получи почетен диплом на 20-то издание на „София филм фест”.