Талантите от ”4teen”,  „Магия джуниър” и „Мини Бамбини” са сред финалистите за галаконцерта на националния фестивал „Детска мелодия на годината”

 

Квартет и две вокални формации ще представят Пловдив на галаконцерта на националния фестивал „Детска мелодия на годината” на 22 декември в зала 1 на НДК. Това са „4teen” – квартет, който бе формиран специално за случая. Всъщност това са два дуета – Ива Ичевска – Тодор Борисов, и Мария Павлова-Кристиян Павлов. И четиримата са певци на „Арт войс център”, чиито изпълнения шлифова вокалният педагог Румяна Иванова. Нейни възпитаници са и момичетата от „Магия  джуниър” – новата формация малки таланти, която спечели Гран при на Международния фестивал на изкуствата в Албена. На кастинга за Детска мелодия на годината, който се проведе в началото на юли в Радио Пловдив, те впечатлиха журито с фолклорна сюита и песента на Майкъл Джексън „Man in the miror”.

Най-малките изпълнители, които също се оказаха на финала, са децата от вокална формация „Мини Бамбини” към ОДК. Дарованията на вокалния педагог Снежана Донева ще трябва да представят песента „Баба Марта се шегува” по музика и аранжимент на Илко Илиев. Предстои да бъде сниман и видеоклип към конкурсната песен.

За да влязат в списъка на финалистите, пловдивските певци минаха през сериозен кастинг. Избраните от прослушванията в 12 града на страната ще изпълнят 14-те финални песни на фестивала в навечерието на Коледа. Малките и по-големи певци ще бъдат подкрепени от малки и по-големи танцьори и музиканти. Песента победител ще грабне голямата награда „Детска мелодия на годината”  и 10 000 лева. Подгласните й 3 песни ще вземат, съответно по 5000, 3000 и 1000 лева. Сред конкурсните песни има песни на двама пловдивчани – на композитора Валери Костов и на ръководителя на „Пеещите котенца” Невена Кючукова.

Организатор на Националния фестивал за нови детски песни е сдружение „За българска музика и изкуство” с подкрепата на Съюза на българските композитори, Държавната агенция за българите в чужбина, МОН.

“Мини Бамбини”