Ученици от гимназията изработиха иконостаса за най-новия пловдивски храм.
Ученици от гимназията изработиха иконостаса за най-новия пловдивски храм.
Ученици от гимназията изработиха иконостаса за най-новия пловдивски храм.

Мним ученик на Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване събира пари от името на училището, алармира директорът Константин Костадинов. Измамникът зарибявал с евтини оферти за изработка на икоти, представяйки се за 12-класник. Младежът обяснявал, че учениците са предприели благотворителна кампания, като в замяна на това срещу символична сума щели да изработят икони. Цената за брой била около 15 лева.

Костадинов разбрал за измамата от потърпевши. Преди няколко дни негова позната лекарка от болница “Пловдив” му се обадила, за да му каже, че току-що негов ученик увещавал нея и колегите й да подкрепят благородна инициатива на училището. В момента, в който лекарката започнала да разпитва младежа за директора, той започнал да говори в женски род и тя веднага се усъмнила, че има нещо нередно. Направила знак на колегите си да се дистанцират и веднага информирала Костадинов. Днес последвало второ обаждане от Пловдивския университет, където хитрецът дори направил списък на желаещите да се включат в благотворителната кампания.

“Представял се е като Стоян. Ние такъв ученик нямаме, нито правим кампания. Предупреждавам гражданите и институциите, за да не изгорят и други”, каза директорът за “Уча в Пловдив”. Той обаче няма информация дали измамникът е събрал пари и колко.