Медицинският университет пуска обучение на английски за „Фармация” срещу 6000 евро годишна такса

19231.w470

Допълнителен кандидатстудентски изпит по етика за свободните места за зъботехника обявява Медицинският университет. Тестът за попълване на вакантните бройки е насочен за 7. Септември. До изпита ще се допускат кандидат-студенти, издържали успешно изпита по скулптиране в МУ-Пловдив или в друг медицински университет срещу представяне на служебна бележка.

Подаването на документи е от 28. август до 4.септември. Приетите до момента в специалността „Зъботехник” са 17 жени и 11 мъже.

За първи път тази година университетът формира курс за англоезично обучение по фармация. Приемът на документи е до 1. септември. Таксата за студенти в първи и втори курс е 6000 евро. За сравнение чужденците плащат 8000 евро.

Чуждестранните студенти също ще влизат вече с изпит в пловдивския медицински вуз. Както за българските студенти, той е под формата на тест с въпроси по биология и химия. След поредица изпити в различни европейски градове, на 4. септември в Пловдив ще се проведе последният тест за чуждите кандидати. Класирането ще бъде обявено на 13 септември, а учебната година ще се открие по-късно от обичайното досега – на 1 октомври.