Обучени специалисти ще формират STEM умения посредством учене чрез игра

Своята LEGO Education стая презентира днес пред директори на детски градини и образователни експерти ДГ „Кремена“. Децата демонстрираха умения за работа с конструкторите.

Детското заведение разполага с обучени специалисти и над 25 комплекта, които ще формират STEM умения и ще развиват ключови компетенции посредством учене чрез игра и учене чрез правене.

„Целта е да насърчим любовта у децата към откриването и изследването и да проявят любопитство и силно желание за учене. Комплектите за ранно образование са първата стъпка за развитието на говорни, социални и емоционални компетенции. Лего комплектите допринасят за формиране на уменията на 21 век и подготвят децата за професиите на бъдещето“, обосновава идеята за новата придобивка директорът на детската градина Борислава Вичева.

Нейната и на колегите й амбиция е да запалят деца по математиката, науката и да започнат изграждането на езикови умения. Портфолиото на LEGO Education за ранно образование предлага забавни и ангажиращи начини за учене. То включва шест ключови решения, като всяко едно се фокусира върху специфична група умения и е разработено така, че да помогне на децата да планират и учат по групи. Лего комплектите предлагат готови примерни урочни планове с допълнителни онлайн ресурси, разработени от професионалисти и преподаватели в съответните етапи и среди.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.