Със стихове на Блага Димитрова и Дамян Дамянов в ЕГ „Иван Вазов” отбелязаха световния ден на поезията 21 март

Как звучат сонетите на Шекспир, дописани от гимназисти. Творчески опити да се доближат до стила на ненадминатия английския драматург и поет направиха ученици от ЕГ „Иван Вазов”. И така по нетрадиционен начин отбелязаха световния ден на поезията 21 март. Идеята дошла на председателя на Ученическия парламент Борис Ангелов, който събрал в Немския център на училището свои съученици с афинитет към писането, креативна и оригинална мисъл и поставил задачата да римуват Шекспир, както го усещат. Начинаещите поети получили разпечатани някои от най-популярните любовни сонети като „Ти музика си, но защото тогава посрещаш с болка всеки пеещ звук”, „Един вълшебен празник за очите”, „Кого обичаш? Никого.” На мястото на липсващите думи всеки трябвало да намери своята рима, но някои така се вдъхновили, че променили цели части в свой стил и се получили интересни импровизации.

Публиката бурно аплодирала творческия талант на ентусиастите, както и авторските творби на Борис Ангелов,  който рецитирал свои стихове.

„Целта ни е да популяризираме четенето, писането и публикуването на стихове сред нашите връстници”, каза Борис, който членува и в Националния съвет на децата.

Празникът продължил с четене на любими стихове от Блага Димитрова, Вапцаров, Евтим Евтимов и Дамян Дамянов.