По решение на ръководството на УХТ легловата база на „Марица 5“ се предоставя за нуждите на ПУ, но след запълване на местата в „Марица 3“. Настаняването е през септември

Със сто места повече ще има в студентските общежития в Пловдив, става ясно след заседание на Междуведомствената комисия за разпределяне на легловата база, в която участват представители на всички висши училища, МОН и „Студентски общежития и столове”. Тази година шестте държавни висши училища разпределят 4714 места, като за сравнение миналата година капацитетът е бил 4611.

По решение на ръководството на Университета по хранителни технологии легловата база на общежитие „Марица 5“ се предоставя за нуждите на Пловдивския университет, но само след запълване на местата в „Марица 3“. Студентите на ПУ ще бъдат настанявани от втория етаж нагоре. 10 стаи допълнително е поискал Аграрният университет, а в случай, че не ги запълни, ще ги върне на ПУ. Към момента общежитие „Димитър Благоев“ е извън строя, тъй като има предписание за извършване на основен ремонт, но такъв не е направен, поради липса на средства. То се ползваше основно от студенти на ПУ. Под въпрос е и общежитието на Английската гимназия, което също приютяваше студенти на втория по големина вуз. То е част от проекта за саниране на училището, който би трябвало да завърши до лято.

С най-много легла ще разполага Пловдивският университет – 1639 легла, следван от Медицинския с 1362. Филиалът на Техническия университет ще може да настани 405 младежи. АМТИИ получава със 7 места по-малко от миналата година – 81, а на УХТ са разпределени 848 при  1025 предходната. За Аграрния университет са отредени 379 места. Възможно е преразпределение на по-късен етап през октомври, което ще е второто заседание на комисията.

Настаняването на студентите е съобразено със старта на новата академична година в съответния вуз и ще става в периода от 10 до 30 септември.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.