Общежитията на Медициския университет на "Царевец" предлагат условия, близки до хотелските.

 

Със същия брой места, с какъвто разполагаха и миналата година, ще трябва да се справят пловдивските висши училища при разпределянето на желаещите за общежития. В Междуведомствената комисия за разделяне на легловата база участват представители на всички вузове, МОН и държавното дружество „Студентски общежития и столове”. Шестте държавни висши училища разполагат с общо 4714 места.

„Общежитие „Марица“ 3 остава затворено за ремонт. Втори блок на „Чайки“-те също в момента се модернизира и след обновлението се очакват допълнителни 18 места. Преразпределението обачe ще стане на по-късен етап през октомври, когато е второто ни заседание“, поясни доц. Атанас Севов от Аграрния университет, който оглавява Комисията. В момента Аграрният събира документи за желаещите да ползват общежитие. Тази година настаняването ще започне по-рано, тъй като вузът се кани да започне учебни занятия на 30 август, заради опасност от нов локдаун през есента.

С най-много легла ще разполага Пловдивският университет – 1606 легла, следван от Медицинския с 1402. Филиалът на Техническия университет ще може да настани 383 младежи. АМТИИ получава 90 места, а на УХТ са разпределени 848. За Аграрния университет са отредени 381 легла.

Настаняването на студентите е съобразено със старта на новата академична година в съответния вуз. Към момента не се предвижда завишаване или намаляване на таксите. Доводите на студентите са, че по време на пандемията мнозина е трябвало да останат по родните си места, след като са преминали към онлайн обучение и не са ползвали общежитията. Доводите на управата на общежитията обаче също са основателни, тъй като средствата за поддръжка остават непроменени.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.