Софтуерният продукт „Здравословно училище” със златен медал от Международния технически панаир

 Панаир-снимка-златни медали-28.09.2017

Виртуална карта следи дали детето се е хранило днес в училище и с какво. Софтуерното решение „Здравословно училище“ е разработка на фирма „Орак инженеринг” и спечели златен медал на Международния технически панаир, стана ясно днес.

„Става дума не за банкова, а за виртуална карта. Моят син ме провокира да създадем подобна разработка, която вече се използва в учебни заведения в София и в Казахстан. Никой родител не знае с какво се храни през деня детето му, дали изобщо е хапвало или не. Да не говорим, че масово изгарят купони, защото децата не харесват предложеното в менюто или пък отсъстват по някаква причина от училище. Въпреки наредбите, има фирми, които предлагат неподходящи за деца продукти. Затова решихме да дигитализираме процеса на хранене”, обясни за “Уча в Пловдив” управителят на „Орак инженеринг“ Красимир Стоянов.

Кетъринговата компания или фирмата, която стопанисва училищния стол, посочва менюто за следващия ден или пък за цялата седмица, включително съдържанието на продуктите. И родителят чрез своята карта прави заявка. Той зарежда джобните в електронния портфейл на детето и определя какво може да се пазарува с тях. Когато то си купи определена закуска или обедно меню, родителят получава съобщение в профила си какво е поръчал ученикът. Ако детето няма смартфон, може да бъде прикрепен чип за пазаруване към ученическата му лична карта.

От иновацията могат да се възползват не само наемателите на училищните столове и кетъринговите фирми, но и лафките в съседство на училището.

„Всеки има нужда да увеличи оборота си. А ако зарежда със здравословни продукти, които родителят ще избере, си гарантира клиенти. Децата до 4 клас се хранят безплатно, но това не означава, че родителят не може да контролира с какво”, обясни Красимир Стоянов.

Иновацията може да бъде въведена след решение на училището. Всяко школо прави заявка за „Здравословно училище”, което струва еднократно между 10 и 75 евро в зависимост от броя на учениците.

 

 

 

 

 

1 КОМЕНТАР

  1. Че къде са тези деца до 4 клас , които се хранят БЕЗПЛАТНО ?!? Пак само за София , ние в провинцията не сме хора, нашите не са деца!!!! само вашите… ;/

Коментарите са затворени.