Международната школа по програмиране Logiscool организира безплатни демо уроци по програмиране за деца и юноши. До 1 октомври учениците могат да се регистрират за някои от свободните часове в сайта на школата. Местата са ограничени, за да могат инструкторите от Logiscool да обърнат специално внимание на всеки записал се.

Първата Logiscool школа отваря врати в Будапеща, Унгария, през януари 2014 г. Днес вече има изградена мрежа от повече от 110+ локации в 22 държави. Курсовете и лагер-школите са повлияли върху живота на повече от 100 000 ученици, които са се научили да програмират, забавлявайки се.

Целта на демо уроците по програмиране е преди началото на учебния срок и започване на редовните Logiscool курсове, децата да изпробват предварително какво е да си програмист и гейм дизайнер. А родителите да се запознаят с Logiscool – начина на преподаване и уникалната образователна платформа на школата.

Всяка сесия е с продължителност около един час. Така учениците се запознават с основния стил на преподаване.

Logiscool използва собствена образователна платформа по пограмиране за деца, която е съобразена с нуждите и нивото на различните възрастови групи и се актуализира постоянно. Там учебният материал се предоставя под формата на игра и след това се разгръща с предложения за разработване на приложения за напреднали и много други. Поставени пред подобна интересна задача, те с лекота развиват не само умения в компютърното програмиране и кодиране, а и логическо мислене, казват обучителите.

Възпитаниците на Logiscool ще учат алгоритмично мислене, което е много ценно, дори ако не станат програмисти. Индивидуалните и групови дейности значително подобряват креативността, решаването на проблеми и комуникационните умения на децата.

Регистрация и записване за безплатните демо уроци става в сайта на Logiscool – https://www.logiscool.com/bg/apply/plovdiv.center/open-days  или на телефон: 0882 298 178