Еднометров бял мечок, фойерверки и купища цветя от съучениците на българската участничка в Детската Евровизия

Появата й в училище предизвика триумф, раздава автографи на стълбите в двора

dscf0021

Истински триумф предизвика появата на Лидия Ганева в Арменското училище днес. Нашето талантливо момиче, което представи повече от достойно България на Детската Евровизия, бе посрещнато подобаващо като истинска звезда. Преди последния час децата от Арменското училище се събраха в двора, за да чакат появата на четвъртокласничката, която се завърна вчера от Малта, а днес влиза в клас. Макар и само за малко, тъй като й предстои да лети за Лапландия. Гласовитата пловдивчанка ще пътува с малките репортери от БНТ за среща с Дядо Коледа. Докато те му задават въпроси, тя ще изпълни специално за Белобрадия старец своята приказна песен „Вълшебен ден”, с която спечели сърцата на милиони зрители по цял свят.

„Лидия, ти си звезда”, „Лидка – номер 1”, „Гордеем се с теб” – с такива плакати каза „добре дошла” на прочутата си съученичка децата от училището. Децата бяха толкова ентусиазирани от предстоящата среща, че почти всяко от тях носеше цветя и балони. Момчета от предните редица се бяха запасили с конфети, които гръмнаха при появата на Лидия.

dscf0025

„Ще ви дам знак и тогава”, инструктира децата охранителят на училището, който тържествено въведе малкото момиче с голям глас по стълбите. Огромен еднометров мечок бе първият подарък за Лидия, купен специално от училището. Тя ще получи и почетния плакет на школото.  Малката звезда бе толкова смаяна от организираното посрещане, че не смогна да реагира, затова пък истински се зарадва на плюшения мечок и обеща в най-скоро време да му измисли име.

За разлика от всеки друг път, „Вълшебен ден” прозвуча не в изпълнение на Лидия, а на децата от Арменското училище, които я слушат неизменно от 15 септември насам. Веднага след това всички се скупчиха за автографи.

„Безкрайно съм щастлив, че децата приемат така успеха на Лидия. Няма завист, има истинска радост и подкрепа”, гордо заяви директорът Симон Тютелян.

dscf0026

Свидетели на искрената радост на децата и учителите, родителите на Лидия изобщо не опитаха да скрият сълзите си. Майката Невяна призна, че ако досега не е плакала, заради Лидия, сега вече може да си го позволи под слънчевите очила.

„Не е недоволна от деветото място, но иска реванш. „Аз ще дойда пак” – това бяха първите й думи, след като станаха ясни резултатите. Горда съм с нея, защото тя остави в сърцата на всички по една малка Лидка. Всеки ден виждах това в Малта. За мен тя е детето, което трябва да олицетворява Евровизия. Защото, освен усилията около подготовката на песента, тя отиде с голяма любов и желание да сподели идеята Евровизия.Нашето послание достигна до широката публика и журито. Разликата в точките на журито беше минимална, малшанс имахме в липсата на зрителски вот, който беше категоричен за Лидия в интернет. За първи път България отива на Евровизия без зрителските гласове и не можаха да ни помогнат многобройните фенове на българска музика по света”, сподели развълнувана майката Невяна и добави, че Лидия е влязла в топ 10 на всички държави. Според Невяна песента е много зареждаща и жива, каквато е самата Лидия, затова има шанс да живее дълго и след конкурса.

dscf0014

Режисьорът на Евровизия бил изключително впечатлен от пловдивското момиче. На първата репетиция хората, които обслужвали звука, помислили, че върви плейбек, защото Лидия пеела брилянтно.

Веднага след като се завърне от Лапландия, четвъртокласничката тръгва отново на училище. Ще наваксва с уроците през зимната ваканция, а всички учители обещали да й помогнат за това. По Коледа й предстои участие с оркестъра на българската армия в София.

dscf0034

dscf0030