97 учебни предприятия от България, Румъния и Сърбия ще вземат участие на Международния панаир на учебните предприятия „ТФ 2023 – Млад предприемач“, който ще се проведе в Пловдивския панаир на 27 и 28 април. Организатори на 26-тото издание са МОН, Центърът за учебно-тренировъчни фирми и сдружение Българска тренировъчна централа.

Участниците ще осъществяват дейност в различни сфери: недвижими имоти, банкова дейност, застраховане, търговия на едро и дребно с различни хранителни и нехранителни стоки; туристически услуги и хранене; информационни технологии и реклама; консултантски услуги, счетоводство; производство; образование и други.

В рамките на форума ще се проведат 15 конкурса, сред които за най-добър щанд, екип и професионално обслужване, каталог и рекламни материали, уеб сайт, презентация,  защита на интелектуалната собственост, сътрудничество с фирма ментор и ще бъдат избрани Мис и Мистър ТФ ФЕСТ. Част от конкурсите са по задания на реалния бизнес и се оценяват от жури, определено от тях.