782 останаха извън списъците, показват резултатите от текущото класиране

953 деца кандидатстваха за обявените 260 места в детските ясли и градини. По традиция най-много са желаещите на яслена възраст – 669. 92 от децата вече са записани в детска ясла или детска градина, но кандидатстват за преместване, поради по-удобен адрес или навършена 3-годишна възраст.

Класираните са едва 171 – 91 за детските ясли, 37 за първа възрастова група, 28 – за втора, 8 – за трета и 7 – за четвърта група. 782 деца останаха извън списъците. Всички приети следва да се запишат при директорите на детските градини и ясли в срок до 31 март. Следващото текущо класиране е на 11 април. Свободните места за него ще бъдат обявени до 3 април.

Родителите на децата, на които предстои да постъпят в детските градини и ясли през календарната 2023 година, могат да се запознаят с публикуваните на интернет страницата на общината всички важни срокове за предвидените класирания.

Наближава стартът на кампанията за кандидатстване за основното класиране за първа група за учебната 2023/2024 година – т.е за родените през 2020 година. Родителите ще могат да подават  електронни заявления след 12 април, когато е срокът за обявяване на свободните места от директорите. Класирането е на 11 май, а срокът за кандидатстване е 9 ма. По-ранното подаване на заявление не носи предимство.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.