Само за по един ученик ще се правят изпити по руски и география

92-ма зрелостници от областта са подали заявление за трета матура. Утре в 8 часа за 48 от тях започва изпитът по английски. Всички държавни зрелостни изпити по желание ще се проведат в една и съща сграда – Професионална гимназия по облекло „Ана Май“. Правилата за провеждане и противоепидемичните мерки са като на задължителните – учениците се явяват с маски или шлемове, на входа се мери температурата и се дезинфекцират ръцете.

За 26 май е насрочен и тестът по руски, над който ще работи един единствен абитуриент, записан за този предмет. От 14 ч. е матурата по физика и астрономия, на която се явяват 12 ученици от Пловдив и областта.

На 27 май сутринта ще има матура за шестима – един зрелостник по география и 5 по философски цикъл, а следобед са двама по биология и здравно образование. В петък 15 трябва да се явят на математика. За следобедните изпити по немски, испански, италиански и френски език няма желаещи.

Финалът на редовната кампания е на 31 май с държавен зрелостен изпит по желание по история и цивилизация, за който са се записали четирима 12-класници. Други четирима искат да държат матура по химия и опазване на околната среда.