91 професионални гимназии ще получат спортно оборудване и обзавеждане на стойност над 2 млн. лв. за физкултурни салони и фитнес площадки на открито. Проектът е  финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 (ОПРР). Училищата в Пловдивско са 10: ПГЕЕ, ПГАСГ “Арх. Камен Петков”, Националната търговска гимназия, ПГТ “Проф. д-р Асен Златаров”, ПГТСТ “Гоце Делчев”, ПГМ “Проф. Цветан Лазаров”, Професионалната гимназия по битова техника, ПГО “Ана Май”, сопотската ПГ “Ген. Владимир Заимов” и ПГ “Цар Иван Асен II” в Асеновград.

Днес Министерството на образованието и науката обяви обществена поръчка, с която се търсят  доставчици на два вида съоръжения – за открити фитнес площадки и за физкултурни салони. Някои от гимназиите получават оборудване и по двете позиции.

Професионалните училища, които могат да бъдат финансирани по ОПРР, са определени още през 2015 г. по правилата на оперативната програма. През 2020 г. МОН се е допитало до гимназиите за потребностите им от спортно оборудване. На базата на заявките те са включени в проекта, одобрен от Управляващия орган на ОПРР.

Оборудване за открити фитнес площадки ще има за 60 професионални гимназии. То включва троен комбиниран външен фитнес уред – висилка, разгъвач и за теглене, комбиниран уред 6 в 1 и ударопоглъщаща настилка. Общата стойност на тази доставка е малко над 500 000 лв.

84 гимназии ще получат спортно оборудване за физкултурните си салони. Сумата за него е малко над 1,5 млн. лв. Ще се финансира закупуването на комплект от спортни съоръжения – тренировъчна дървена стена, метален барабан в комплект с въже за дърпане, тренировъчни колани, дъски за коремни преси, топка с дръжка, тренировъчен комплект за високо интензивни тренировки и др. Това оборудване е препоръчано от Министерството на младежта и спорта и е свързано с изпълнение на тренировъчна програма.

Фирмите могат да кандидатстват до 18 ноември т.г. Договорите с избраните кандидати ще са със срок до 20.07.2023 г. Конкретните доставки се изпълняват в срок до 45 дни след изпращане на заявка за конкретно училище. Доставчиците поемат също монтажа и гаранционната поддръжка на оборудването.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.