Приетите са едва 68, става ясно от текущото класиране

884 малчугани кандидатстваха за 190 места в детските градини на текущото класиране за прием. За пореден път най-много са желаещите за яслените групи – 636. 202 са кандидатите за първа група, 35 за втора и само 11 деца за подготвителните групи.

Класираните са едва 68 деца, от които 31 в яслените групи, 22 в първа възрастова група, 9 във втора и 6 деца в подготвителните. Незаетите места са 122.

Първото основно класиране за прием в първа възрастова група за учебната 2021/2022 година ще излезе на 13 май. Свободните места за тях са обявени още на 19 март, а за другите групи ще станат ясни до 26 април.

Крайните срокове за подаване на заявления са до 11 май за родителите, които сами ги въвеждат, и ден по-рано за тези, които ще използват възможността директорите на детските градини да попълнят данните.

Важно за родителите на родените през 2015, 2016 и 2017 години деца е да знаят, че с преминаване към класиранията за новата учебна година след 15 април, техните деца преминават към нови възрастови групи и всички стари заявления, подадени за изтичащата, ще бъдат анулирани автоматично. При желание за кандидатстване в следващите класирания, е необходимо да подадат нови заявления за участие. За яслените групи няма учебни години и всичките класирания за тях са текущи. Техните заявления няма да бъдат анулирани, а прехвърлени автоматично, ако децата не са класирани.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.