Изложба събра първата част от средствата за четиримата зрелостници, които са амбицирани да продължат образованието си във вуз

DSCF8190

 

„Да облечем абитуриентите от дом „Мария Луиза“. Това е мотото на благотворителния бал , който организира фондация „Сан Марко-М“ на 21 април в хотел „Империал“. Ревю, на тоалети и търг на картини и статуетки ще се редуват с изпълненията на попизпълнителите Алекса, Боримир,  както и на народните певци Пламен Трайков, Таня Досева и Елена Чаушева”. На благотворителна изложба в хотел „Лендмарк“ снощи бе събрана част от сумата.

Ако ги нямаше Миглена Трайкова и фондацията, в деня на бала щяхме да си бъдем в леглото, защото нямаме средства за тоалети, куверти и екскурзии със съучениците, казват четиримата зрелостници.

Близнаците Михаил и Руслан Симеонови завършват СОУ „Братя Миладинови“ и мечтаят да учат в академията на МВР с идеята за стабилна работа, но сега решават тестове за матурите. Приятелят им Радослав Семковски ще се дипломира в специалност „Вътрешни облицовки и настилки“ на Професионалната гимназия по строителство „П. Пенев“, сега заляга над листовки и курмуване, амбициран да вземе шофьорска книжка. 18-годишната Анастасия е единствената дама, която ще завърши с диплом за фризьор от „Ана Май“. Чаровното момиче обаче съвсем не вижда бъдещето си в салон за красота, а мечтае за сцената. Амбицията й е да учи актьорско майсторство в Пловдивския университет .

И трите момчета работят, за да си изкарват пари за по-сносен живот. Заработват по 15-20 лева на ден

Близнаците не познават баща си. Като малки живеели заедно с с баба си, майка си и вуйчо си. Възрастната жена и вуйчото починали, а майката внезапно заминала да работи в Гърция. Тогава близнаците били на 14 години.  3-4 месеца се справяли сами. Михаил  работел, за да се изхранват. Но дошли социалните и така се оказали в институция.  Радослав пък е в дома от 6-годишнен.

Официалните дрехи на младежите за бала осигурява фондацията от бутик „Сенсуел“, а двете дантелени рокли за Анастасия са дарение на дизайнера Стефан Говедарски от модна къща „Мадлен фешън“.  Собственикът на „Кристиан оф Рома“ Елена Кристиано поема прическите, а гримьор ще е Силвия Ангелова. Бизнесменът Героги Цанков осигурява автомобилите за бала – ауди и мерцедес.

Кампанията в помощ на четиримата зрелостници няма да приключи само с абитуриентския бал. От фондацията заявяват, че ще подкрепят младежите в амбициите им да продължат образованието си във вуз.

DSCF8189