Шестима ученици заловени с упойващи вещества, стана ясно на съвместен брифинг на Районна прокуратура – Пловдив и на полицията в града под тепетата

85 училища са били проверени при специализирана полицейска акция на територията на Пловдивска област с цел ограничаване на разпространението на наркотични вещества сред младежите. Обходени са 25 места на открито в близост до учебните заведения, на които се събират ученици, за да пушат. Това стана ясно днес на съвместен брифинг на Районна прокуратура-Плодив и на полицията в града под тепетата.

В рамките операцията са били проверени общо 1200 лица и над 1100 автомобила.  В резултат на това са започнати 6 бързи производства срещу лица, употребили алкохол или в които са открити упойващи вещества. Установени са шестима ученици от училища в Пловдив, които са носили в района на учебното заведение наркотици и техните аналози. Трима от тях са на 17 години, един е 16-годишен, а най- малкият е само на 15. При проверките на открито са задържани двама младежи на 17 години, които са от различни училища. Полицейските служители са открили в момчетата марихуана и амфетамини. С тях работят специалисти от детска педагогическа стая.

Акциите на полицията и Районната прокуратура ще продължат и ще се провеждат поне два пъти седмично.