fizkulturen_salon-699x336

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев призовава всички родители да сигнализират, ако часовете по физическо възпитание на техните деца не се използват по предназназначение. За целта се открива телефонна линия за сигнали. Не е тайна, че в доста училища заниманията по физкултура не се водят ефективно или пък липсват необходимите условия – оборудвани салони и съоръжения. Все още има школа и без зали за спорт.

Програмата за финансиране на участието на български отбори в Световните ученически игри от тази година вече е част от бюджета на Министерството на младежта и спорта. Това заяви министър Кралев след Общото събрание на Българската асоциация „Спорт за учащи“. През миналата година за първи път Спортното министерство финансира участието на отборите ни. Преди година Професионалната гимназия по електротехника в Пловдив представи страната ни на световното по футбол в Гватемала.

През настоящата година има 9 международни спортни изяви за учащи и всички те ще бъдат подкрепени от Министерството на младежта и спорта. С предвидените 120 000 лв. ще се финансира участието в Световните игри на отборите ни по волейбол, футбол, баскетбол, хандбал, бадминтон, тенис на маса и футзал, както и на младите спортисти на гимназиадата и III световни образователни игри.

През тази година Спортното министерството  финансира с 471 хил. лв. областния, зоналния и финалния етап на Уче- ническите игри.