Младежи от Великобритания, Германия, Зимбабве и Нигерия искат да учат в града под тепетата. Бъдещи медици засадиха иглолистни дръвчета

Първи изпит за чуждестранни кандидат-студенти, на който се явиха 80 души се проведе днес в Медицински университет. Поради пандемията от COVID-19 той се проведе онлайн. Най-многобройни са младежите от Германия, Италия и Великобритания. Сред участвалите в изпита имаше още от Ирландия, Австралия, Гърция, Индия, Норвегия, Франция и Швеция, както и от по-далечни държави като Зимбабве, Нигерия, Казахстан.

Преди започването на изпита експерти от Учебен отдел провериха личните документи на кандидатите. По време на самия тест квесторите следяха с камери и микрофони представянето на всеки един участник, като не допускаха опити за подсказване и преписване. Изпитът беше в две части от по 45 минути – тест по биология и тест по химия, аналогично на този за българските кандидат-студенти.

За техническото обезпечаване се погрижиха от отдел „Информационно и компютърно осигуряване“. За да се избегнат рискове, предишния ден се проведе пробен изпит.

Тази година изпитите за чуждестранни кандидати са шест. Последният е на насрочен за 8 септември.

Успоредно с онлайн изпита студенти от различните факултети организации на Медицинския университет, преподаватели и служители отбелязаха Деня на Земята. Иглолистни дръвчета бяха засадени пред Аудиторния комплекс на МУ, Медицински колеж, Факултета по дентална медицина и Студентските общежития на ул. „Царевец“.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.