3 приза от традиционните награди на Синдиката на българските учители тази година са за ОУ „Гео Милев“

8 приза „Учител на годината“ дойдоха в Пловдив. Синдикатът на българските учители отличи 14 педагози в 24-ия национален конкурс. Заради пандемията номинираните и наградените проследиха събитието виртуално, като имаха възможност да се включат и да благодарят чрез онлайн платформа.

3 от традиционните награди тази година са за ОУ „Гео Милев“. Признание получава младият начален учител Боян Бодуров за нестандартните си методи да увлича децата, за които българският не е майчин език, като им поставя образователни задачи и заедно снимат кратки видеа в платформите „Тик Ток“ и „Инстаграм“.

Анелия Кирова, която стои начело на училището, е сред удостоените с приза Директор на годината, както и заместничката й Стоянка Йорданова.

Наградата „Учител на годината“ бе присъдена още на старши учителя от ОУ „Кочо Честеменски“ Мариана Иванова и началния учител от ОУ „Алеко Константинов“ Мариана Найденова. С приза е удостоена и д-р Цветана Димитрова – главен учител от Математическата гимназия.

Носител на отличие „Учител на годината“ стана и Магдалена Лилова – предучилищен педагог от ДГ “Валентина”. Сред наградените е и директорът на ДГ „Детски рай“ в с. Куртово Конаре, община „Стамболийски“.

Лидерът на СБУ Янка Такева заяви, че няма друга държава в света, която да отбелязва 135 г. предучилищен сектор. 85% от учителите в детските градини са завършили магистратура, 35 на сто са с професионална квалификационна степен, 6% имат второ висше образование, посочи Такева.

Всички отличени ще получат и национална награда “Неофит Рилски”.