Диагностицирани са също домакин и готвач от детска градина в Асеновград

8 нови учители и двама ученици са сред новодиагностицираните с КОВИД-19, сочат данните на областната управа. С положителни тестове са също домакин и готвач от ДГ „Пролет“ в Асеновград.

12-класник от ЕГ „Пловдив“ е с коронавирус. Той е бил за последно в училище на 26 октомври, в момента се извършва епидемиологично проучване.

Учител на 7-класници от ОУ „Княз Александър“ също е сред заразените. Последното му посещение на работното място е било на 27 октомври, не се налага карантина.

Наличие на инфекцията е установено и при учител от ОУ „Тодор Каблешков“. Той е бил за последно в училище на 22 октомври. Заразеният ученик от 3 а клас обаче, е бил в клас до 26 октомври, затова се налага карантина на паралелката и на класния ръководител.

Заболели учители има в СУ „Константин Величков“ и в Професионална гимназия по битова техника, но не се налага карантина.

Увеличава се броят на диагностицираните учители в детските градини.

Във филиала на ДГ “Майчина грижа“ в Стария град има заболяла учителка, която е била за последно на работа на 23 октомври. Карантина на децата не се налага, препоръчва се през  оставащите два дни активно наблюдение в дома.

Домакин и готвач от ДГ „Пролет“ в Асеновград са дали положителни проби. По преценка на директора, съгласувано с РЗИ, днес детското заведение не приема деца, извършва се основно почистване и дезинфекция.

Заболял учител има в детската градина в село Труд. Педагогът ръководи втора група, последно му посещение на работното място е било на 23 октомври, не се налага карантина, в продължение на два дни контактните ще бъдат под активно наблюдение.

Заболял е и учител на втора предучилищна група, последното му посещение на работното място е било на 26 октомври, затова се налага карантина на контактния персонал и 19 деца от групата.

От РЗИ уточняват, че се извършват епидемиологични проучвания и се взимат съответните противоепидемични мерки според конкретния случай.