Младежкият отбор на България, в който влиза и пловдивският състезател Никола Радков, завоюва златен медал на Световното в Украйна

raketomodelizum (3)

Младежкият отбор на България в състав Никола Радков от “Модел клуб-Пловдив”, Младен Тотев от Казанлък и Филип Стаменков от Шумен  завоюва златен медал и шампионската титла при мъжете  на Световното първенство по ракетомоделизъм в Лвов – Украйна.  При направените по три старта 15-годишният Никола Радков се представи отлично и се класира пети за финалите. При финалния старт той успя да заеме четвърто място, само на 4 точки след вицешампиона. Нашите младежи, водени от треньор Ангел Тодоров, се състезаваха в клас “радиоуправляеми ракетопланери”.

В надпреварата са участвали 40 състезатели от 17 страни. Състезанието било изключително оспорвано, защото всички участници били много опитни, а представителите на САЩ били и сътрудници на NASA.След приключване на надпреварата всички наши състезатели са били посрещнати от консула на България в Лвов.

Преди месец Никола Радков се завърна от Световно първенство по авиомоделизъм с бронзов медал в отборната надпревара при младежите. Тази година младият състезател на “Модел клуб-Пловдив” се включи и в битката за прием в гимназиите. Той успешно се представи на националното външно оценяване след 7 клас и беше приет в Математическата гимназия. В началото на септември на Никола му предстои и републиканско първенство по авиомоделизъм.

raketomodelizum (1)