21-то издание на „Традиция, екология, творчество“ е част от инициативите за половинвековния юбилей на СУ „Св. св. Кирил и Методий”

73 ученици от цялата страна си дават среща в Пловдив за 21-то издание на националния пленер по изобразително изкуство – „Традиция, екология, творчество“. Тази година събитието е част от инициативите за половинвековния юбилей на СУ „Св.св. Кирил и Методий“.

Пленерът ще продължи четири дни и ще завърши с изложба на 5 май в къща „Хиндлиян“. Младите таланти ще рисуват на различни локации в Стария град и ще покажат своя различен поглед към неговите пространства. Участниците ще работят живопис, графика и приложно изкуство, разделени в две категории – 8-10 клас и 11-12 клас.

Експертно жури ще присъди награди за първо, второ и трето място в двете възрастови групи. Ще бъдат връчени и няколко специални награди – на кмета на Пловдив Здравко Димитров, на началника на Регионалното управление на образованието-Пловдив, на кмета на район „Запад” Димитър Колев, на директора на СУ „Св. св. Кирил и Методий” Таня Николова, на спонсора тази година – А1, и на Дружеството на пловдивските художници.

По повод годишнината ще има и Флашмоб с участието на 45 ученици от 8-12 клас. На 4 май в 16.45 ще започне различна музика на три локации. От площада пред общината към стълбите на Каменица ще тръгнат мажоретки с Ботевия марш. Втората локация е Римският стадион – от там ще тръгне втората група танцьори под музиката на тракийското хоро „Трите пъти”. От горната част на стълбите на Каменица ще тръгне третата група – с музика на K-Pop (корейски поп) групата ITZY и песента “Loco”. Всички ученици ще се съберат пред надписа „Заедно” и ще завършат с общ танц върху хорото „Трите пъти”.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.