С положителен тест е и 7-класник от ОУ „Кочо Честеменски“, класът е поставен под карантина

7 учители са диагностицирани с коронавирус през изминалото денонощие, съобщават от областната администрация.

Сред тях са преподавател и администратор от Математическата гимназия, които са ползвали  лични предпазни средства.

Предпазни средства е ползват и учителят по физическо от ОУ „Васил Левски“, който е дал положителна проба.

Учител от СУ „Отец Паисий“ в Куклен също е диагностициран. Той преподава на ученици от  5 и 6 клас, в момента се извършва епидемиологично проучване.

С КОВИД-19 е и начален педагог от СУ „Константин Величков“. Това е класният ръководител на 3 а клас, карантинирани са на контактните 37 деца, които преминават на обучение в електронна среда.

Класният на 3 а клас от ОУ „Гео Милев“ също е с положителен тест за вируса. Всички деца от паралелката са поставени под карантина и ще се обучават от разстояние.

Сред заразените е и начален учител от ОУ „Кочо Честименски“. Той преподава на втори клас, но не е на работа от 22 октомври и оттогава децата учат онлайн. С коронавирус е и ученик от 7 а клас, паралелката е поставена под карантина.

Диагностициран е и предучилищен педагог от ДГ „Велимира“. Тя ръководи първа група, от РЗИ са издали предписание за карантина на контактните деца и персонал.

Извършват се  епидемиологични проучвания и се взимат съответните противоепидемични мерки според конкретния случай.

Към 27 октомври на територията на Пловдивска област има 209 новодиагностицирани.Министерството на здравеопазването отново излезе с позиция, че продължителността на карантината няма да бъде намалявана за конкретни лица и остава еднаква за всички български граждани – 10 дни. Отрицателният лабораторен резултат от PCR изследване не е основание за преустановяване на карантината и/или намаляване на нейния срок, заявяват още от МЗ.

Опера Пловдив и Кукленият театър прекратяват спектаклите си заради завишаването на броя на заразените, който днес достигна пик – 2243.