Експертът от общинския отдел „Образование“ Озден Мурадова застава начело на Центъра за подкрепа за личностно развитие

Седем детски градини започват учебната година с нови директори. Общината проведе конкурс за ръководната длъжност, който се проведе в два етапа – по документи и събеседване с комисия, на която кандидатите излагаха тригодишна план-програма за развитие. В пет от детските заведения спечелиха временно изпълняващите длъжността.

Милена Богданова  ще продължи да ръководи и занапред ДГ „Радост“. Още един временно изпълняващ става титуляр и това е Тони Табакова, която бе начело на ДГ „Захарно петле“. Цеца Иванова, която също временно заемаше директорския стол в ДГ „Рая“, спечели доверието на комисията да остане постоянно на поста. Четвъртият участник в конкурса, заемал временно директорското кресло, ще управлява и занапред. Това е Наталия Коева от ДГ „Весела“. План-програмата на досегашния директор на ДГ „Биляна“, който временно пое ръководството, получи одобрението на общинската комисия. Виолета Арнаудова поема ръководството на градината.

Начело на ДГ „Таня Савичева“ застава Доротея Боева, която до момента бе начело на ДГ „Малина“. Новият директор на ДГ „Буратино“ е Кристина Йончева, която до момента бе предучилищен педагог в подготвителната група на ОУ „Васил Левски“, и има ръководен опит не само в системата на образованието.

Дългогодишният главен експерт в общинския отдел „Образование“ Озден Мурадова застава начело на Центъра за подкрепа за личностно развитие- ОДК. За поста имаше още един кандидат, допуснат до втория етап, който обаче не се яви на събеседването.