69 ученици от цялата страна си дадоха среща в Пловдив за 23-ото издание на националния пленер по изобразително изкуство – „Традиция, екология, творчество“. Организатор и домакин на събитието е СУ „Св.св. Кирил и Методий“.

Четиридневният пленер завърши с изложба в къща „Хиндлиян“. Младите таланти рисуваха различни локации в Стария град и показаха своя различен поглед към неговите пространства. Те работиха живопис, графика и приложно изкуство, разделени в две категории – 8-10 клас и 11-12 клас.

Експертно жури присъди награди за първо, второ и трето място в двете възрастови групи. Връчени бяха и няколко специални награди – на МОН, на Регионалното управление на образованието, на директора на СУ „Св. св. Кирил и Методий” Таня Николова, общински институт „Старинен Пловдив“, на Дружеството на пловдивските художници, печатница „Тафпринт“ и „Булекопак“.

На 11 май от 10 до 12 часа, по повод своя патронен празник, СУ “Св.св. Кирил и Методий” кани бъдещи първокласници и петокласници, за да се потопят в училищната атмосфера, в която духът на традициите се преплита с иновативния почерк на изкуството и науката. Предвидени са открити уроци, а в двора на училището ще има демонстрация и изложба на Лего роботи, конкурс за рисунка на асфалт, фото студио, еко занимания в опитното поле и концерт.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.