До няколко дни Пловдив ще влезе в Етап 3, областните щабове ще решават на регионално ниво как да бъде организиран учебният процес, каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев

В 39 училища в областта са регистрирани 62 новозаразени с коронавирус, показват данните на РЗИ за Пловдивска област през изминалото денонощие. Регистрирани са и 26 положителни случая в 23 детски заведения. 14-дневната заболеваемост е 1465 на 100 000 души население, което нарежда областта на десето място сред останалите региони в страната.

32 са хоспитализираните деца с Ковид-19 – от бебета, до 17 години. Две от тях са на интензивно лечение.

Двуседмичната заболеваемост от Covid-19 в Пловдив и областта е 1 465 на 100 хиляди и се нареждаме на 10 място сред останалите региони в страната.

До няколко дни Централната Южна зона също ще влезе в Етап 3 (Пловдив, Пазарджик, Хасково, Кърджали, Смолян), заяви на брифинг пред медиите главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Той прогнозира, че ръстът на новозаразените с коронавирус ще продължи още една или две седмици, след което се очаква пик и нормализиране.

“Все още има разлики между отделните региони и отделните области, така че ако над 50% или 2/3 от областите влязат по-строг режим, ще се обсъждат общонационални мерки”, заяви Кунчев.

Областните щабове решават на регионално ниво как да бъде организиран учебният процес, добави той.