ОУ “Яне Сандански” се присъедини към кампанията „Дари капачка – спаси живот“

60 килограма капачки събраха само за две седмици учениците от ОУ „Яне Сандански“. Ентусиазирани доброволци сортираха старателно капачките, които ще  бъдат дарени за благородна кауза. Със старта на учебната година училището официално се присъедини към инициативата „Дари капачка – спаси живот“. Целта на кампанията е чрез събиране и рециклиране на пластмасови капачки, да се купува животоспасяващо медицинско оборудване за бебета и малки деца.

По инициатива на педагогическия съветник Моника Гърчева и  приятели, в двора на ОУ „Яне Сандански“ беше поставено отличителното за кампанията червено сърце, което е първото за район „Южен“.

„Нашите ученици винаги са изразявали отношение към опазването на околната среда. С огромно желание се включват в различни екологични  проекти. В същото време те и и техните семейства изразяват съпричастност и се отзовават на кампании, свързани с благотворителност. Продължаваме с пълна сила и призоваваме хората с добри сърца да се присъединят към добротворството на децата от нашето училище“, казва директорът Маргарита Бозова.