Повече от 3000 зрители аплодираха празничния концерт на децата от школите на ОДК, който завърши с химна на образователната институция, създаден за събитието

 

580 млади дарования блеснаха с таланта си на сцената на Античния театър снощи. Повече от 3000 зрители аплодираха изпълненията на празничния концерт на школите на Общински детски комплекс. За първи път те се изявиха заедно под мотото „Децата на Пловдив“ и представиха творческите си изпълнения пред пловдивската публика.

Повече от два часа древната сцена бе завладяна от стотици млади музиканти, танцьори, актьори и спортисти. Всяко от изпълненията бе съпътствано от видеа и мултимедийни презентации, които представяха съответната школа.

В празничната феерия участваха емблематичните за града хорови състави „Детска китка“, Хор на пловдивските момчета и младежи „Стефка Благоева“, “Евмолпея”, Вокална група “Бамбини”, създаденото преди две години Вокално студио “Синтез“, което набира изключителна популярност, Фолклорен танцов състав „Иглика“, който тази година празнува своите 74 години,  Формация за автентичен фолклор “Куклици”, школите по джаз балет и художествена гимнастика, Духова формация, Детски театър, Школата по съвременен танц  „Либертанго“, Мажоретен състав “Олимпия”.

На финала на концерта на сцената се качиха всички участници, за да изпеят със своите учители химна на ОДК, специално създаден за празничния концерт. Текстът и музиката са на Желязка Белчилова, ръководител на Вокално студио “Синтез”, аранжимент – Александър Леков.

Балони украсиха небето над Античния театър.

„Концертът на ОДК по категоричен начин доказва връзката между образованието и културата и необходимостта от привличането на децата към изкуството, разкриването на творческия им потенциал, който носи всеки човек”, категорична е Озден Мурадова – директор на ОДК, която благодари за финансовата подкрепа на Община Пловдив.

https://www.facebook.com/100000230460656/videos/801878911587453

https://www.facebook.com/100001838064852/videos/3700905756799137