В присъствието на членовете на националната комисия домакините от ОУ „Екзарх Антим I“ сътвориха празник за участниците на откриването на олимпиадата в залата на Общинския съвет

56 четвъртокласници от цялата страна си дадоха среща в Пловдив днес за участие в националния кръг на олимпиадата „Знам и мога“. Това са деца, събрали най-висок брой точки от областните кръгове. Двама от тях са от Пловдив.

„Привилегия е да приветствам най-добрите ученици, които показаха, че със знания могат да постигнат чудеса. Знам, че всички ще се представите достойно и с участието си на тази олимпиада ще сътворите своята лична история на успеха“, обърна се към децата и техните ръководители Рени Рангелова – началник на отдел „Съдържание на предучилищното и училищното образование“ в МОН. На церемонията по откриването, която се състоя в залата на Общинския съвет, тя насърчи участниците да дадат най-доброто от себе си по време на утрешното интердисциплинарно състезание.

От името на домакините – ОУ „Екзарх Антим I“, приветствие поднесе директорът Катерина Василева, която представи членовете на националната комисия за оценка на писмените работи и отстъпи сцената на талантите от Център за подкрепа за личностно развитие-ОДК и на своите ученици. За доброто настроение на присъстващите се погрижиха мажоретен състав „Слънчеви усмивки“ и училищната вокална група, а всички заедно с Хора на момчетата пяха „Светът е хубав, „Детство мое“ и „Де е България“ под диригентството на Милка Толедова. Бурни овации събра и представителният танцов състав „Марица“ на СУ „Св.св. Кирил и Методий“ за изпълнението на шопски танц.

Мария, Бистра, Кая и Мия, с подкрепата на актьора Васил Караманлиев, проведоха викторина за загрявка преди утрешното състезание. Избройте три столици на България, с какво свързваме началото на Българското възраждане, как народното творчество е достигнало до нас днес бяха част от въпросите, които момичетата зададоха, но не успяха да затруднят присъстващите. Гостите трябваше да разпознават и традиционни празници по стихове за тях.

Във времето, в което националната комисия ще извършва проверка и оценка на писмените работи, дацата и техните учители ще посетят Епископската базилика, ще се разходят до Античния театър и Римския стадион.

Победителите ще бъдат обявени при закриването на 13 април от 15 часа, отново в залата на Общински съвет.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.