Докладите на конференцията “Слово и идеологии” ще бъдат оценявани от две национални журита

XXIII-та национална научна конференция за студенти и докторанти „Слово и идеологии“ ще се проведе на 20 и 21 май, посветена е на 200-годишнината от рождението Георги С. Раковски

Двадесет и третата национална научна конференция за студенти и докторанти под надслов „Слово и идеологии“ ще се проведе на 20 и 21 май в Пловдив. Събитието с международно участие се организира от Филологическия факултет на Пловдивски университет и от Лингвистичния клуб „Проф. Борис Симеонов“.

Форумът е посветен на 200-годишнината от рождението Георги С. Раковски. В конференцията ще участват 50 докторанти и студенти в бакалавърски и магистърски програми от български и чуждестранни висши училища и институти – СУ, ПУ, ШУ, ВТУ, МУ–Пловдив, Университет в Крагуевац (Сърбия), Бакински университет (Азербайджан). Докладите ще бъдат оценявани от две национални журита по езикознание и литературознание.

Конференцията ще бъде открита на 20 май с церемония в 6-а аудитория на Ректората. От 11 часа започват заседанията в двете секции. Вечерта от 17 часа в 10-а аудитория ще има литературна среща с писателя Йордан Велчев на тема „Раковски и Балканите“.

На следващия ден заседанията по секции продължават. Включени са и дистанционни модули, в рамките на които чуждестранните и част от българските участници ще презентират научните си идеи. В 16 часа в 10-а аудитория ще бъде проведена церемония по награждаване на отличилите се участници. Ще бъде представен и третият брой на Годишника “Verba iuvenium“ („Словото на младите“), включващ най-добрите текстове от предходната конференция.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.