На открития урок по плуване в ДГ „Чайка” присъства и кметът на „Източен” Николай Чунчуков, който подари пояси на децата

Плуване по гръб, елементи на бруст и гмуркане под вода демонстрираха децата от ДГ „Чайка” на открит урок днес. Показното се проведе под ръководството на треньора Ангел Желязков, а за да види как се справят малките плувци в детската градина пристигна не кой да е, а повелителят на морето Нептун с двете си доверени русалки. Децата от трета  подготвителна група показаха също, че могат да плуват под и над вода.

Директорът Мария Петрова сподели, че уроците по плуване са за всички групи и в тях се включват общо 180 деца, които тренирали с невероятен ентусиазъм. Дейността се провежда по всички санитарни и правила за безопасност, увери Петрова.

На демонстрацията присъства и кметът на район „Източен” Николай Чунчуков, който поздрави  децата за показните умения и им връчи подаръци – оригинални пояси, като не пропусна и морските  гости – Нептун и русалките, въпреки че те едва ли се нуждат от помощни средства за водата.

Кметът напомни на всички, че на 31 май от 16 часа деца и родители ще имат възможност да се забавляват заедно на празника в парк „Каменица“. По повод Деня на детето са осигурени подаръци за всички.