Филиалът на Техническия университет е домакин на събитието, което ще се проведе от 31 януари до 2 февруари. Отборите ще се сформират на място

48-часово LAN Party за създаване на виртуални и настолни игри ще се състои в Пловдив. Домакин на събитието, което ще се проведе от 31 януари до 2 февруари, е филиалът на Техническия университет.  За седма година Plovdiv Game Jam ще комбинира любовта към игрите, креативността и способността за работа под напрежение, докато дава възможност на участниците да завържат запознанства и да прекарат уикенда по нестандартен начин.

Plovdiv Game Jam 2020 е част от Global Game Jam – маратон за разработка на игри, който ежегодно обединява стотици градове по цял свят. Издирват се артисти, програмисти и всякакъв вид запалянковци в света на виртуалните или настолни игри – всяко едно умение ще допринесе за успеха на отбора. Те ще се сформират на място, а участниците ще бъдат обединени под дадената за тазгодишния Global Game Jam тема, която ще бъде разкрита в първия ден на състезанието.

Отборите ще имат за цел да създадат прототипи на игри в рамките на 48 часа, които да представят в последната вечер пред публика в залата и за зрителите в стрийма на живо от събитието. Гласуването ще започне след последната представена игра, а участие в него ще вземат както всички отбори, така и публиката. След преброяването на гласовете ще бъдат връчени и големите трофеи – купите на джама.

Сред гостите тази година са представители на водещи студия и пловдивски инди компании. Желаещите да участват трябва предварително да се регистрират на – [https://plovdivgamejam.org/registration-2020/].